Vorschläge für kleine Appetithappen zur Spirituose

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ανάλογα με τη θερμοκρασία του αποστάγματος διαφέρει και ο μεζές που συνδυάζεται μαζί του.

Σε γενικές γραμμές το απόσταγμα προσφέρεται κρύο άρα ο συνδυασμός του μπορεί να προσφερθεί ζεστός ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Αλμυρά
  • Το απόσταγμα συνδυάζεται πολύ όμορφα στο στόμα με στραγάλι αφράτο. Η πούδρα (ταλκ) που τριγυρίζει το στόμα μας δαγκάνοντας 3-4 στραγάλια δημιουργεί ένα τέλειο υπόβαθρό για να δεχτεί ο ουρανίσκος μας μια γουλιά απόσταγμα.
  • Επίσης ένας πολύ όμορφος συνδυασμός είναι τα ιδαιτέρως καπνισμένα τυριά όπως το μετσοβόνε και το καπνιστό Βερμίου. Γραβιέρα σπηλιάς, σεβρ μετσοβίσιο,  αλλά και ροκφόρ και γκοργκοντζόλα καλής ποιότητας κομμένα σε κυβάκια αποτελούν απίθανο συνδυασμό κυρίως με τα λιγότερο αρωματικά αποστάγματα.
  • Λεπτοκομμένες φέτες αυγοτάραχου Τρικαλινού πάνω σε ψωμάκι μαζί με λίγο φρέσκο βούτυρο και μια – δυο σταγόνες λάιμ (μορφή μπρουσκέτας). Συνδυασμός που έχει παίξει με τον Τρικαλινό σε όλες μας τις κοινές εκδηλώσεις με τεράστια επιτυχία.
  • Για πιο μυστήριους ουρανίσκους και πιο ανθεκτικούς μπορούμε να φτιάξουμε μπρουσκέτες με σάλτσα ντομάτας και κόκκινης πιπεριάς με μερικές σταγόνες ταμπάσκο. Ιδανικά χρησιμοποιουμε προϊόν από τις «Γουμένισες» που λέγεται πιπερνιές.
 
Γλυκά

Εδώ θα προτιμούσαμε το απόσταγμα να προσφέρεται σε θερμοκρασία δωματίου. Όλα αυτά είναι για πάρα πολύ δύσκολους και  ενημερωμένους πελάτες.

  • Σοκολάτα bitter με κόκκινο πιπέρι ( αρωματικό, όχι καυτερό)
  • Οποιοδήποτε σιροπιαστό με αιγίνης
  • Πρόχειρη λύση  και αποτελεσματική είναι τα Fingers της Cadbury που πουλιέται σε μεταλλικό κουτί και προσφέρεται σε ποτηράκι.
 
Πάμε στα δύσκολα (Αυτά που τρώμε στο σπίτι μας).
  • Ξηρό μανούρι λεπτή φέτα (πολύ λεπτή) με μέλι και από πάνω μια επίσης πολύ λεπτή φέτα κόκκινο μήλο πασπαλισμένο με κανέλα. Το προσφέρουμε με οδοντογλυφίδα κομμένο στα τέσσερα.
  • Ξηρή μυζήθρα δουλεμένη με μέλι και μαύρο πιπέρι πάνω σε μπρουσκέτα.
  • Χαλβάς σιμιγδαλένιος με καβουρντισμένα αμύγδαλα και κανέλα.
Katerina Monroe
Katerina Monroe

@katerinam •  More Posts by Katerina

Congratulations on the award, it's well deserved! You guys definitely know what you're doing. Looking forward to my next visit to the winery!