Τσίπουρο

Παράγεται αποκλειστικά από σταφύλια που καλλιεργούνται στην ελληνική γη. Διατίθεται τόσο με γλυκάνισο, όσο και χωρίς. Με την προσθήκη του γλυκάνισου το προϊόν αποκτά μια πιο έντονη γευστική ταυτότητα, ενώ στην… άνευ του εκδοχή, η προσθήκη άγριων βοτάνων κατά τη δεύτερη απόσταξή του, του προσδίδει έναν ιδιαίτερο και σύνθετο αρωματικό πλούτο.

Τσίπουρο είναι το προϊόν που προέρχεται από την απόσταξη στεμφύλων σταφύλης και οινολασπών κατά ποσοστό 20%
Κατά την πρώτη απόσταξη παραλαμβάνεται το προϊόν (Σούμα) του οποίου ο οινοπνευματικός βαθμός δεν ξεπερνά τους 35% Vol.
Κατά την δεύτερη παραλαμβάνουμε την «καρδιά» του παραγόμενου προϊόντος (το τμήμα εκείνο που είναι καθαρό και απαλλαγμένο από δυσάρεστες οσμές και γεύσεις), η οποία είναι πλέον 70 – 72% Vol. Το τελικό προϊόν αραιώνεται πάντα στους 40% ή 42% Vol.
Κατά την δεύτερη απόσταξη συμμετέχουν σπόροι Γλυκάνισου, όταν παράγουμε το τσίπουρο με γλυκάνισο.
Όταν παράγουμε τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο ο αρωματισμός αυτού επιτυγχάνεται με το συνδυασμό των ποικιλιών της αμπέλου.

Η προσθήκη άγριων βοτάνων κατά τη δεύτερη απόσταξή του προσδίδει έναν ιδιαίτερο αρωματικό πλούτο.

Με την προσθήκη του γλυκάνισου το προϊόν αποκτά μια πιο έντονη γευστική ταυτότητα.